ההודעה נשלחה לפעילים היום [30.8.18] על ידי רות קליין, המשמשת כרכזת שינוי חברתי בארגון שתיל – הזרוע הביצועית של הקרן לישראל החדשה. בהודעתה כתבה קליין "ריכזנו עבורכם ערכת מידע עדכנית ומפורטת" שבעזרתה יוכלו הפעילים לגלות מי הן העמותות שמלמדות יהדות בבתי הספר, וכיצד אפשר להוביל בהצלחה שינוי בתוך בתי הספר.
רכזת הקרן החדשה לא מסתפקת במדריך המפורט, ומציעה לפעילים לשכפל "את המכתבים מאתר הפורום ולעשות בהם שימוש במגעיכם עם נושאי תפקידים במערכות החינוך המקומיות", קליין מפנה את הפעילים למכתבים מסוג 'מכתב למנהלי מחלקות חינוך' שאותו ערך הפורום החילוני, ולמכתב נוסף מסוג 'מכתב למנהלי בתי ספר', גם הוא של הפורום החילוני.
בנוסף, מפנה רכזת הקרן החדשה את הפעילים לדף מידע מרוכז, תחת הכותרת: 'כיצד ניתן להתמודד עם פעילות עמותות דתיות במערכת החינוך', ולהזמנת מנחי הפורום להרצאות בכל הארץ ללא תשלום, וממליצה לפעילים לנסות להטמיע את הערכה החילונית להעשרת תוכנית תרבות יהודית -ישראלית בבי"ס הייסודים, שבה יש הצעות פרקטיות לשאלות מכוונות כדוגמת "מה הבעייתיות במשפט התלמודי עניי עירך קודמים".
מכתבה של רכזת הקרן החדשה לפעילים בנושא ההדתה, נשלח במסגרת פרויקט 'פורום הערים החופשיות' של הקרן לישראל החדשה, מיזם כלל ארצי שאותו מפעילה הקרן החדשה עם המרכז הרפורמי לדת ומדינה והפורום החילוני.