תיירות מרפא מהרשות הפלסטינית לבתי החולים בישראלים

תיירות מרפא מהרשות הפלסטינית לבתי החולים בישראלים

חולים רבים מהרשות הפלסטינית ומהעולם, מעוניינים לקבל טיפול רפואי בבתי החולים בישראל.

בכירי מערכת הבריאות הסכימו על הצורך בפיקוח והגבלות על תיירות המרפא מחו"ל לישראל, אולם בחרו שלא לעסוק בסוגיית החולים מהרש"פ המטופלים בישראל, למרות ההיקף העצום של המטופלים מהרש"פ בבתי החולים הציבוריים בישראל, ולמרות קצב הגידול הדרמטי של תופעה זו בשנים האחרונות.

הטיפול במטופלים זרים בתוך בתי החולים הציבוריים בישראל, אשר מגיע למאות אלפי ימי אשפוז בשנים האחרונות, יוצר עומס רב על מערכת הבריאות הישראלית, החל מתפוסת מיטות אשפוז במחלקות מצילות חיים, וכלה בחוסר זמינות של צוותי הרפואה עבור החולים הישראלים.

העומס הרב משפיע גם על התארכות התורים לבדיקות המצריכות מכשור רפואי יקר ומתקדם, ובבדיקת מבקר המדינה בבתי חולים ציבוריים, נמצא שמטופלים זרים זוכים לקדימות בתורים למכשור רפואי מתקדם ויקר לעומת החולים הישראלים.

עד כה, טרם פורסם מחקר מקיף על תיירות המרפא מהרש"פ לבתי החולים בישראל, ובמסמך עמדה זה נציג את היקף התופעה, נעסוק בהשלכות הרפואיות הכלכליות והביטחוניות, ונדון בהיבטים המשפטיים.

בתוך חמש שנים הוכפל מספר המטופלים תושבי הרשות הפלסטינית בבתי החולים הישראלים, הנה הטבלה שמתארת את המגמה העקבית ואת מספר ימי האשפוז שהוכפל בתוך חמש שנים בבית החולים עין כרם

 

לקריאת מסמך העמדה המלא של ארגון לבאי בעניין תיירות המרפא מהרש"פ לחצו כאן

 

מסמך עמדה – תיירות מרפא מהרש"פ

 

לביא ברשת